طلای دریاچه ارومیه

وضعیت آرتمیای دریاچه ارومیه

طلای دریاچه ارومیه

وضعیت آرتمیای دریاچه ارومیه

  • ۰
  • ۰

اهمیت و کاربردهای آرتمیا

1. توسعه صنعت آبزی پروری و تغذیه

آرتمیا پایه صنعت آبزی پروری است؛ صنعت آبزی پروری در سطح دنیا از نظر درآمدزایی، ایجاد اشتغال و تولید غذا برای مردم یکی از جمله صنعت های قوی و مقتدر است، بهبود وضعیت معشیت مردم از طریق درآمد، اشتغال و تولید غذا برای مردم از طریق آبزی پروری و پرورش آرتمیا امکان پذیر است.

آرتمیا را می توان به صورت تازه ، منجمد و خشک شده ،پودر ، پولک و کیست دکپسوله در آورد و به عنوان یک خوراک پروتئینی مغذی برای پرورش انواع ماهیان معمولی زینتی و خاویاری ، میگو ها و خرچنگهای آب شیرین استفاده نمود. و یا می توان پس از غنی سازی برای پرورش ماهیان و میگو های آب شور بکار برد .


 

2. درآمدزایی و ارزآوری

دریاچه ارومیه منبع اقتصادی بزرگی در منطقه است. اگر شکوفایی آن حفظ شود می تواند وضعیت معیشت مردم را ارتقا دهد و درآمدهای زیادی برای مردم و دولت ایجاد کند. آرتمیا کلید حل معمای دریاچه ارومیه است چون با احیای حتی یک فاز از دریاچه ارومیه می توانیم سالانه 50 میلیارد تومان در آمد از طریق آرتمیا ایجاد کنیم.  در دنیا سالانه بیش از 2000 تن کیست آرتمیا معامله میشود .قیمت هر کیلو کیست آرتمیا در بازار های جهانی با توجه به کیفیت آن از حدود 65 تا 250 دلار است. با بهره برداری اصولی از این موجود علاوه بر تامین احتیاجات داخلی با صادرات آن برای کشور ارزآوری قابل توجهی انجام می گیرد. پس رونق گرفتن آرتمیا یعنی بازسازی یک ثروت صدها میلیارد دلاری و یک سرمایه گذاری ماندگار بلند مدت.


 

3. اشتغال زایی

در کشورهایی که بازار آرتمیای جهان در اختیار آنهاست به ازای هر 100 هکتار زمین برای پرورش آرتمیا در مزارع پرورش حداقل 50 نفر کارگر ساده و 10 نفر کارگر آموزش دیده بکار برده می شود. حل معضل بیکاری نیز  اهمیت مطالعات انجام شده در این زمینه را گوشزد می نماید. آرتمیا موجودی فوق العاده با ارزش است لذا اگر حتی بخشی از دریاچه ارومیه نیز احیا شود و تولید آرتمیا در مناطق احیا شده مجددا برقرار شود نه تنها سبب  اشتغال زایی شده و درآمد زیادی برای مردم ایجاد خواهد کرد بلکه صنعت آبزی پروری کشور را نیز مستقل و خودکفا خواهد کرد و این خودکفایی و استقلال موجب رشد سریع تر این صنعت می شود و در نتیجه اشتغال زایی، درآمد و غذای بیشتر تولید خواهد شد و ارزآوری بیشتر برای کشور محقق می شود.



 
4. توسعه بعد تحقیقات کشور

از نیمه دوم قرن 27 به بعد مطالعات و تحقیقات وسیعی در رابطه با مورفولوژی، اکولوژی، هیستولوژی، ژنتیک، بیوشیمی، توکسیکولوژی و بیولوژی مولکولی و بسیاری از موضوعات دیگر آغاز گردیده و سال به سال گسترش بیشتری یافته است، در حال حاضر تحقیقات و پژوهش در مورد موضوعات مختلف آرتمیا توسط مرکز رفرنس جهانی آرتمیا در دانشگاه ژنت بلژیک، مرکز آرتمیای یونان و مرکز رفرنس کالیفرنیا و مرکز رفرنس دانشگاه ارومیه در حال انجام می باشد. 

 

هم اکنون در ایران در 10 بخش مختلف بر روی آرتمیا تحقیقات و پژوهشهای تخصصی انجام میشود. بنا به اظهارات رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور یوسفعلی اسدپور از سال 1990 مطالعات در رابطه با آرتمیای دریاچه ارومیه شروع شده و علاوه بر آن با ایجاد ارتباطات بین المللی با دانشگاهها به تحقیق پرداخته شده است. در 10 بخش تخصصی اعم از لحظههای تکثیر و پرورش ،اکولوژی، ارزیابی ذخایر، هیدروشیمی ،بیوتکنولوژی، تولید و تکثیر و پرورش آرتمیا و سایر آبزیان بر روی دریاچه ارومیه و آرتمیای ایران کار میشود. هم اکنون در استخرهایی در حاشیه دریاچه ارومیه انجام داده میشود و تاکنون بیش از 50 کار مطالعاتی در رابطه با آرتمیا به پایان رسیده است. در حال حاضر مطالعات اکولوژیک شرایط کنونی دریاچه ارومیه صورت میگیرد و بیش از 30 فاکتور شیمیایی و بیوشیمیایی بر روی دریاچه انجام شده و برخی نیز تعطیل شده است.
  • ۹۷/۰۸/۱۳
  • کوثر مولودپوری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی